Su Altı Teknolojisi Programı Tübitak Bilim Söyleşilerine Katıldı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığının “Bilim Söyleşileri” başlıklı projesi kapsamında, Üniversitemiz Altınova Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Talip İBİN, Sakarya Akyazı Dr. Enver ÖREN Ortaokulu ve Karasu İlçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda “Türkiye Denizlerindeki Zararlı Deniz Canlıları” başlıklı bilim söyleşilerini gerçekleştirmiştir.

TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde, konuşmacının kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir biçimde 1-1,5 saatlik sürede etkileşimli olarak dinleyicilere aktarmasının hedeflendiği etkinlikler, her iki okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımı, öğrencilerin yoğun etkileşim göstermesi ve su altı dünyasına büyük ilgi duymaları sonucu 2 saatlik bir sürede gerçekleşmiştir.

İlk olarak Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Dr. Enver ÖREN Ortaokulunda Okul Müdürü Ömer ÖZTAŞ moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik sonunda Tübitak Başkanı adına okul müdürü tarafından “Teşekkür Belgesi” ve çiçek taktim edilmiştir.

Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Okul Müdürü Cemal ÇETİNKAYA ve kıymetli hocalarımızın yönlendirmesiyle yaklaşık 300 öğrenci katılımı ile etkinlik gerçekleştirilmiştir. Etkinlik sonunda Okul Müdürümüz Cemal ÇETİNKAYA yine Tübitak Başkanı adına hocamıza “Teşekkür Belgesi” ve çiçek taktim etmiştir.